Search

#VOKSENPOENG

Jeg var så heldig å bli engasjert av Go Electra til en ny film for Trygg Trafikk og nå er filmen ute!

Med dette prosjektet fikk jeg lov til å leke meg med grunnideen til kunden. Go Electra var veldig gira på å hjelpe meg å sette mitt preg på produktet, noe som ga meg en frihet og trygghet til å gå inn i prosjektet.


Kunden kom til Go Electra med emneknaggen: voksenpoeng og setningen: "Noen kamper er verdt å ta". I tillegg hadde de grunnideen om å presentere flere gjenkjennbare situasjoner hvor en forelder må ta en kamp for hva som til syvende og sist er best for barnet. Jeg fikk spinne opp et manusutkast hvor jeg prøvde å skape en reise for publikummeren, å få dem engasjert i spørsmålet; tok han den viktigste kampen?

Det ble et ambisiøst prosjekt med spennende utfordringer som barn foran kamera og relativt mange scener på kort tid. Heldigivs var alle mann og kvinns på dekk under innspillingen og gjorde så vi seilte trygt i land på siste opptaksdag. Zoe, som spiller Emily i filmen, var helt fantastisk å jobbe med. Konsentrert og ivrig hele veien. Kai Kenneth og Turid var også supre å jobbe med, sammen fikk vi prøvd ut en rekke versjoner av scenene på kort, kort tid. Dette kunne ikke blitt gjort foruten deres innsats og til hele gjengen i Go Electra; det er en fryd å jobbe med dere. I utgangspunktet tenkte jeg å spille mer på humor i situasjonene mellom far og datter, hvor datter får det slik hun vil i diskusjonene. Det er nemlig et saying i en eller annen lærebok at "If you can make them laugh, they will cry." Eller noe slik. Tanken er at hvis du får publikum emosjonelt engasjert positivt først, så vil du kunne få dem investert i karakterene og dermed også berørt på den negative reisen. Humoren viste seg derimot å være litt uforenelig med den stramme tidsrammen til filmen; å hoppe fra alvoret på sykehuset til humor i minnene ble litt kræsj. Heldigvis hadde minnene en helt annen kvalitet enn humor i tillegg, nemlig; kjærligheten og varmen. De fine stundene mellom et barn og dets far.


Så, ved å bruke musikk for å binde det sammen til en mer nostalgisk romantisering av hverdagslivet til en småbarnsfar anno 2018, fikk vi bevart alvoret i situasjonen uten å bryte ut av stemningen helt i tilbakeblikkene.


Marius

140 views0 comments

Recent Posts

See All

2019