Search

Visning på cinemateket


Den 19. november arrangerte jeg en visning av de tre filmene jeg har fått regissere i 2017. Jeg er en som konstant har nerver for visninger, selv om jeg har vist filmen det er snakk om flere ganger tidligere, så jeg var lovlig sent ute med utlysningen av eventet.


Det var derfor utrolig hyggelig å se at omlag 110 publikummere hadde satt av mandagskvelden for å se litt mørke kortfilmer. Filmviter, kulturformidler og tidligere filmkonsulent hos Viken Filmsenter Kalle Løchen modererte kvelden og diskuterte de forskjellige filmene med skuespillerne og meg.


Det tre filmene er veldig forskjellige, noe som ikke er et mål i seg selv, men som er et resultat av ønsket mitt om å la prosjektet diktere valgene jeg som filmskaper gjør i utforskningen av tematikken. Det er ikke et ønske for meg at når man ser et bilde fra en av filmene så kjenner man umiddelbart igjen min signatur som filmskaper. For meg så er ønsket at alle valg vedrørende estetikken skal komme fra prosjektet selv. Det er ikke et spørsmål om hva jeg liker, men hva historien krever, trenger og er.

Filmene er alle filmet i 2017, med forskjellige bakgrunner. RINGVIRKNINGER - som kan sees på nett, klikk deg inn på "filmer" så finner du den! - ble laget på en workshop som gikk over 5 uker. Bare 3 av de ukene visste vi hvem vi var som skulle jobbe og utvikle en historie sammen.


VEKTLØS ble utviklet gjennom et år i talentsatsningen Viken Akademiet. En fantastisk ordning som tar inn unge filmskapere og setter dem sammen i kreative skrivegrupper med ekstern veiledning fra mentorer fra mediefabrikken og filmskapere fra bransjen. Til slutt lager filmskaperne en kortfilm basert på prosjektet de har utviklet.


RUSTNING var en del av NFIs Nye Veier og ble gitt ekstra tid til utviklingen av filmen. Jeg fikk jobbe med skuespillerne i flere måneder før opptak og bruke erfaringene vi gjorde oss til å forme historien som ble til.

I 2018 har Mari Ellefsæter, Ingvar Kolbjørnsen, med Studio Regin og jeg fått delfinansiering på to kortfilmprosjekter. A Girls Night Out og IBOENDE. Finansiering er en vanskelig del, og selv om vi gjerne skulle ha skutt i alle fall ett av disse allerede i 2018, så må vi bare smøre oss med tålmodighet og forbedre søknadene inn til nye frister i 2019. Håper dere vil følge oss videre med disse prosjektene. Og stor takk til alle som kom på visningen vår, det setter vi pris på.

74 views0 comments

Recent Posts

See All

2019