Search

Prosjekter fremover

Jeg tenkte å endre denne siden fra å være nyheter til en slags blogg hvor jeg oppdaterer om prosjekter jeg jobber på. Håpet er at det vil gjøre postene mer personlige og derav mer interessante.


Uansett tenker jeg det vil være en fin måte for meg å reflektere over prosjektene, og ikke minst gøy å se tilbake på i fremtiden. So here goes:


I det siste har jeg jobbet med utviklingen av tre nye prosjekter og vært så heldig å få fantastiske skuespillere til å stille opp for testfilming. Dette er noe som er blitt en viktig del av enhver prosess for meg. Når jeg har en idè så tar jeg med kameraet og skuespillere ut på gulvet for å forske i scenene. På dette tidspunktet har jeg absolutt ikke alle svar, men jeg bruker testen til å stille spørsmål og utforske sammen med skuespillerene. Det har gitt masse inspirasjon til videre skriving, i tillegg til å hjelpe meg å bli kjent med filmenes visuelle univers.


To av disse prosjektene prøver vi nå å få utviklingsstøtte / produksjonsstøtte til. Det blir en spennende tid fremover når avgjørelsene skal offentliggjøres.


Maja som Maren fra "IBOENDE"

IBOENDE er et av prosjektene jeg har jobbet på i det siste. En ganske annerledes film enn det jeg har gjort før. Den kommer til å bli en mørk, psykologisk thriller. Mer enn det vil jeg ikke si om innholdet foreløpig. Det føles ekstremt deilig å jobbe med noe som åpner porten til filmens virkemidler. I tidligere prosjekter har jeg vært veldig opptatt av en naturalisme, men her er det rom for å dra til med kraftige filmatiske grep.I tillegg åpner den for å jobbe med skuespillere i en materie som er utfordrende og...heftig. Anders og Maja leste manuset til kortfilm-versjonen og ble så gira at de stilte for testfilmingen frivillig. Det var en veldig bra måte å tilbringe fredagen på!Jakob som Emil i "Med kjærlighet"

"Med kjærlighet" har jeg også gått i gang med tester på. Sammen med Jakob, Tiril-Marie, og Turid - som igjen alle stilte gratis. Det er vanvittig kult å møte folk som bare basert på konseptet, eller ideen til prosjektet vil sette av tid til å utvikle det sammen med deg. Jeg har lenge savnet den tiden hvor det bare var å ringe vennene sine, møtes med et kamera og begynne å filme.


Det jeg merket fort med denne testen var hvordan tempoet i filmen ville være. Rytme kan det være vanskelig å få en følelse av når man leser teksten sin, så å få skuespillere til å puste liv i ordene gir en uvurdelig innsikt. For dette prosjektet merket jeg et veldig behagelig og langsomt tempo. Et tempo som får meg som seer til å granske karakterene og situasjonene hvor hva som ikke blir sagt. Dette er noe jeg senere har latt legge føringer på skrivingen videre.


Det var litt om prosjektene jeg jobber med nå.

Marius

74 views0 comments

Recent Posts

See All

2019