Search

Innspilling med Go Electra

I forrige uke var jeg på sett igjen med Go Electra for Trygg Trafikk. To gode dager på sett med dyktige folk foran og bak kamera. Dette prosjektet synes jeg var ekstra spennende å gjøre fordi det beveget seg veldig nært det jeg liker best å jobbe med; historiefortelling i fiksjon.

Bilde: Håvard Arnstad

Trygg Trafikk ønsket en film som uten å veive med pekefingeren kunne oppfordre til aksjon hos bilførere. (Vil ikke avsløre for mye detaljer om filmen ennå.) De ga meg og Go Electra muligheten til å jobbe med konseptet deres og veve det inn i en kort historie. Nå har vi hatt første kikk på klippen med kunden hos Go Electra og neste uke tar vi en siste runde før vi ferdigstiller.


Bilde: Håvard Arnstad

Det var fint å jobbe med Audun på foto igjen, vårt tredje prosjekt sammen.(Rustning og Ringvirkninger). Det var viktig for meg å ha en jeg kjente godt på settet da vi jobbet under tidspress og med barn. Vi måtte være dynamiske både skuespillere og crew for at vi skulle få det beste ut av barnet. Heldigvis var lille Zoe fantastisk å jobbe med, og leverte i aller høyeste grad.


Å jobbe med barn kan være et risiko-moment. I filmverdenen er det en A-B-C i potensielle utfordringer. Animals, boats and children. Hos barn kan det ofte handle om stamina. Det å gjenta en scene gang på gang, kan være vanskelig for barnet å forstå hvorfor er nødvendig, eller bare kjedelig. I tillegg er det plutselig masse lydfolk, kamerafolk, lyskastere og ikke minst en irriterende regissør som forteller deg hva du skal gjøre. All oppmerksomheten rundt barna kan gi dem prestasjonsangst. Så selv om barnet har vært fantastisk på audition, så kan hen fryse til på sett. Derfor liker jeg å ha så mye tid som mulig med barna i forkant av innspillingen. Da prøver jeg å kartlegge energien, interessen, hva som blir skummelt for dem. All den infoen har jeg i bakhodet da vi snakker om innspillingen og prøver å tilrettelegge for en innspilling som tar hensyn til barna.


Zoe var herlig å jobbe med, klaget aldri og gjorde så mange tagninger som vi trengte med iver og engasjement.

Bilde: Håvard Arnstad

I helgen starter jeg på et kortfilmprosjekt med 2.års elevene ved Solbakken Folkehøgskole. Dette er det andre året jeg lager film med skuespillerstudentene fra skolen. I opplegget starter vi på gulvet med improvisasjoner rundt temaer som jeg tar med videre og skriver om til et manus. I fjor startet vi med temaene "makt" og "sår". I år er det "Avhengig / Uavhengig" Det blir spennende å se hva årets film skal handle om!

22 views0 comments

Recent Posts

See All

2019