Search

2019

Jeg er litt sent ute til ballet her, men vil gjerne se tilbake på året som var og takke for alle samarbeid og håpe på nye fremover. Januar startet med RUSTNINGs deltakelse på Minimalen kortfilmfestival i Trondheim, før vi reiste videre med filmene RINGVIRKNINGER og VEKTLØS til Tønsberg for visning med filmklubben.


I februar reiste skuespillere fra RUSTNING og jeg rundt til i Akershus og snakket om tematikk og filmskaping. Til nå har filmen blitt vist for flere tusen ungdommer og hadde nylig online premiere.

I Mars gjentok jeg workshop-suksessen for Solbakken Folkehøgskole hvor jeg skrev og regisserte skuespillerelevene i et lite kortfilmprosjekt. Vi endte opp med å lage filmen "Autentisk" som handler om hvilke lengder en gruppe med unge skuespillerstudenter er villige til å gå for å få den beste performancen. Prosjektet ble et gledelig gjensyn med fotograf Lukasz Zamaro og lydoperatør Valeria Quezada!

I april holdt jeg en workshop for unge filmlystne på UKM i Kongsberg i tillegg til å starte auditionprosessen for GNISNINGER. Her møtte jeg for første gang Edvin Anstensrud og er utrolig glad for samarbeidet vi hadde og gleder meg stort til dere skal få se GNISNINGER. I mai ble det en liten pause i jobbingen da kjærligheten skulle feires. Silje og jeg giftet oss den 11.05.19 og dro på bryllupsreise en uke senere.

Vel tilbake fra turen begynte castingarbeidet med GNISNINGER for alvor. Jeg er utrolig happy med alle de flotte folka vi endte opp med å få på skjermen. Særlig gøy var det å caste Silje igjen sammen med Ellen og Karoline. I juni kjørte jeg i gang Regissørens Språk Oslo for fjerde året på rad. En workshop hvor jeg deler av min metode for effektiv kommunikasjon med skuespillerne. I år var de fleste deltakerne over alderen på målgruppen 19-26, og det var stor stas at tilbakemeldingene var så utrolig gode fra deltakere med over 20 års erfaring fra bransjen. Under workshopen fikk jeg igjen jobbe med de eminente skuespillerene Ingeborg Larsen og Thomas Stene Johansen.

I juli var jeg og Edvin i full gang med forberedelsesarbeidet til rolletolkningen av Hans-Petter som vi møter i GNISNINGER. Jeg ville sørge for at vi virkelig forstod miljøet vi skulle skildre i filmen og vi ble derfor sittende i flere dager og fordype oss i emnet. I tillegg begynte vi smått med å prøve ut scener på gulvet. Sammen med Silje og Edvin holdt jeg workshopen Regissørens Språk i Sandefjord i tillegg. Dette ble en super måte å bli kjent med arbeidsmetodene til skuespillerne jeg senere skulle filme i GNISNINGER, og samtidig for dem å bli trygge på hverandre før vi startet innspilling i august.


I august ble jeg og Silje bedt om å holde filmworkshop for ungdommer på Splæshcamp i Arendal. Det ble en intens uke med skrekkfilminnspilling, men det ble verdt slitet da det hørtes skremte hyl fra visningen. Så kom innspillingen av GNISNINGER. En uke med opptak, intenst fokus. Innspillinger er egentlig veldig moro og inspirerende, men det er vanskelig å løfte blikket og ta det inn. Alt handler om den neste instruksen, den neste scenen, den neste tagningen. Å se tilbake på den innspillingen gjør meg inspirert til videre samarbeid og ikke minst spent på å få vist røveren til dere.


September. Vi begynte ganske umiddelbart på klippen av GNISNINGER. I tillegg startet vi forarbeidet på Siljes dokunettserie hvor jeg fungerer som fotograf/klipper. Det ble også et gjensyn med Go!Electra og Trygg trafikk for årets nye kampanje. Vi rundet av med å reise til Nordisk Panorama der RUSTNING var en av de som ble plukket ut til å konkurrere i det internasjonale kortfilmprogrammet.


Oktober ble den store reklamemåneden for meg. Jeg skrev og regisserte filmer til "Mørket kommer" og "Voksenpoeng" -kampanjene deres. Resultatet ble ganske artig.


I tillegg kom det mange gledelige nyheter for reklamekampanjen jeg spilte inn på tampen av året 2018. "Noen kamper er verdt å ta" har blitt sett flere hundretusen ganger og vunnet en rekke priser i året som var.

Det var også når vi begynte innspillingen til Siljes dokuserie. Et minicrew på tre reiste vi rundt i Norge, alt fra Tromsø til Løten. Nå er prosjektet i klipperommet og vi gleder oss til å dele resultatet. I november fikk jeg endelig gjennomført noe jeg har hatt lyst til lenge. Å ekspandere området til "Regissørens Språk" og nå fikk vi den ut til Kristiansand i samarbeid med Sørnorsk filmsenter. Det ble en suksess og jeg skal ned i midten av januar for oppfølging av kurset. Vi hadde også enda en runde med turnè for den kulturelle skolesekken, denne gangen med Lars Ole fra montages. I desember trakk vi oss (for det meste) inn i klipperommene med kaffekoppene og arbeidet i julemørket med det vi gleder oss til å vise dere i 2020. Det var kun et lite sideprosjekt som dro meg ut igjen og det var Lord Bakas nye musikkvideo.

Kommer 2020! 2019 ble et veldig innholdsrikt år, jeg fikk utvidet horisonten til hjertebarnet mitt Regissørens Språk, tatt et godt steg inn i reklamebransjen og fått leke meg med formatet der, vist RUSTNING til ungdommer over hele landet og laget det jeg føler er mitt mest spennende prosjekt noensinne. Tusen takk til alle jeg har fått jobbe med og lære av i år, sees i 2020.

85 views0 comments

Recent Posts

See All